Ondernemingsplan laten schrijven

Ondernemingsplan laten schrijven voor uw bedrijf? Als u een bedrijf wil starten, of het nou een winkel, kapperszaak, snackbar, administratiekantoor of iets anders is, dan hebt u vaak een ondernemingsplan nodig. Een ondernemingsplan geeft inzicht in uw positie, uw doelen en de haalbaarheid van uw bedrijfsidee. Vandaar dat een ondernemingsplan bij veel instanties (bank, financiers) als eerste gevraagd wordt.

Een goed ondernemingsplan is een persoonlijk plan, dat bij u en uw bedrijf past. Daarnaast is het heel belangrijk dat het plan de financiers aanspreekt. Het ondernemingsplan dient dus aan verschillende criteria te voldoen. In het ondernemingsplan besteden wij onder andere aandacht aan de concurrentie-analyse, SWOT-analyse, Unique Buyer Reasons, omzetcalculatie met behulp van een marktonderzoek en de bijbehorende privébegroting, investeringsbegroting, exploitatiebegroting en liquiditeitsbegroting.

Echter in tegenstelling tot de 7 P’s van de marketingmix kijkt S A & Partners liever naar de benodigde marge om uit de kosten te komen. Het bepalen van de doelgroep, promotieaanpak en het product of dienst doet S A & Partners aan het eind.

Indien u als ondernemer aan de slag wil, gaan wij als uw flexibele sparringpartner bij het schrijven van uw ondernemingsplan samen met u op zoek naar uw ware ondernemerskwaliteiten en de realistische waardebepaling van uw bedrijf, uzelf en uw prijs per dienst of product. S A & Partners geeft resultaatgericht advies en ondersteuning om het bedrijf meer continuïteit te geven en/of winstgevend te maken.

Alle ondernemingsplannen via S A & Partners voldoen aan de eisen die gesteld zijn door de Nederlandse banken, crowdfunding, gemeenten (Bbz), UWV, investeerders, makelaars en de IND.  Ook nadat uw ondernemingsplan is afgeleverd, kunt u voor wijzigingen kosteloos contact met ons opnemen. Want wij zijn pas tevreden als u tevreden bent!

Procedure ondernemingsplan schrijven

S A & Partners heeft zo haar eigen procedure voor het schrijven van uw ondernemingsplan en neemt naar aanleiding van uw contactverzoek telefonisch contact met u op voor een nadere kennismaking. Tijdens dit telefoongesprek inventariseren wij uw klantbehoefte en helpen wij u graag verder.  Hieronder leest u meer over onze werkwijze.

Allereerst krijgt u een gratis intakegesprek van 60 minuten. Na dit gesprek beslist u of u met ons in zee gaat. Dit is het moment om de orderbevestiging te ondertekenen en de eerste betalingstermijn van 50% van de factuur te voldoen. Na betaling van de eerste betalingstermijn van 50% van de factuur gaan wij vervolgens voor u aan de slag.

De opdracht wordt gecombineerd met overige lopende projecten, waardoor de opdracht in fases verwerkt zal worden. Hiervoor zal een prioriteitenlijst in samenwerking met u worden opgesteld. Afhankelijk van de complexiteit van het ondernemingsplan kan het conceptplan al binnen 4 tot 6 weken gereed zijn. Zowel qua inhoud als lay-out ontvangt u een solide en uitmuntend ondernemingsplan. Eventuele wijzigingen en aanvullingen worden gratis door ons uitgevoerd. Dit is namelijk in de prijs inbegrepen.

In een uitvoerige analyse brengen we alle financiële aspecten van uw ondernemingsplan in kaart, net als de onderbouwing ervan. Nadat we de theorie hebben opgeleverd, dient u de tweede betalingstermijn van 25% van de factuur te voldoen. Vervolgens hebben we, na oplevering van de begrotingen, een definitief ondernemingsplan en dient u voor verzending van uw definitieve ondernemingsplan de laatste termijn van 25% van de factuur te voldoen. Hierna vindt er een gesprek met u plaats waarbij we alles bespreken voordat u naar de bank of eventuele investeerders gaat.

Banken begrijpen heel goed dat u als ondernemer serieus bent met uw onderneming en stellen het juist op prijs dat u professionele hulp inschakelt. Als ondernemer hoeft u namelijk niet in alles een expert te zijn, maar dient u goed uw sterke punten te kunnen inschatten en uw zwakke punten uit te besteden, in dit geval het vervaardigen van het ondernemingsplan. Er wordt tijdens de haalbaarheidscheck vooral gekeken naar de hoogte van de investering in verhouding tot uw draagkracht en de aflossingscapaciteit.

Wij gaan vervolgens, indien door u gewenst, met u mee naar deze investeerders of de bank als uw financieel adviseur. Wij zetten dan alles op alles om uw kans op een eventuele krediet te maximaliseren. Doordat wij uw ondernemingsplan hebben geschreven en deze dus beheersen kunnen onze expertise en vaardigheden uw ambitie en kennis waar nodig aanvullen. Dat vergroot uw kansen op succes.

Vervolgens schrift u zich in bij de Kamer van Koophandel en ontvangt u een geldig BTW nummer via de belastingdienst. Daarna vraagt u de benodigde producten aan bij de alternatieven voor de bank en start u met uw onderneming. Vanaf het moment dat u met uw onderneming bent gestart, maakt u gebruik van de ondernemerscoach als klankbord en bent u gegarandeerd op weg naar succes.

Het door S A & Partners geschreven ondernemingsplan wordt niet alleen geschreven om enkel een krediet te verkrijgen, maar vooral ook om als leidraad te dienen voor de eerste 3 jaar van uw onderneming. Wij houden uiteraard contact voor de monitoring en bijsturing van uw bedrijfsvoering in de uitvoeringsfase van uw onderneming. Het is voor ons een must dat u de geplande resultaten binnen 3 jaar haalt. Hierbij komt de ondernemerscoach goed van pas.

Informatie aanvragen

    Contactgegevens

    NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP

    VOOR EEN GRATIS EERSTE CONSULT